Friday, June 19, 2015

Promo breastpump murah

Sekuat Dan sebest Medela..
Tapi..lagi murahhhh..hehe..
Jom try Lacte Duet breast pump ni..
Antara special features die...

Friday, June 5, 2015

penyedut hingus

salam mommy2 semua..adik kakak sesiape lah yang membaca post ni..

harini nk cerita pasal penyedut hingus ni!!

Autumnz - Nasal Aspirator



‘Relieves Nose Congestion’
The Autumnz Aspirator allows you to safely and naturally clear your baby's nose for clearer breathing, easier feeding and better sleep. Removing excess mucus also helps prevent further complications such as coughs, ear infections and tummy upsets.
~ Clearer Breathing
~ Restful Sleep
~ Easier Feeding
~ Reusable & Easy to Clean
~ Soft, Flexible Silicone Tip
~ BPA Free


How to use
Place the tip close to the nostril
Place the mouthpiece in your mouth and apply suction. The mucus collects hygienically in the sealed tip base
You have complete control by varying the level of continuous suction. Start slowly and gradually increase the strength of the suction. 
Clean the aspirator before and after each use.



1 Storage Case
FREE : 1 extra tip

 Content: 1 Complete Aspirator Set; 1 Storage CaseFREE : 1 extra tip

wit loves from ur nurse @n!$

Tuesday, May 19, 2015

Tips Memilih Pam Susu

salam u olz..hihi..takut nk check bile last post..isk isk..sungguh x konsisten memblog..
ekceli kaknis dok bz handle groupbuy breastpump..nak2 sblm GST tu..order masuk banyak,..
semua org kejar GST..lepas GST ni boleh rase juga la..ke slow an die..
xpe2 pape pon harga we olz tetap murah dari biase..haa
nk taw boleh klik link ni..

ok harini nak cerita tentang pemilihan breastpump..Org dok tanye ape spesifikasi nak beli Pam..
well..Beli Pam ni same mcm beli kereta even lagi susah kot...hihi..maybe sama mcm nak beli baby carrier yang ade mcm2 jenis tu..Kenkadang mmg kene try test nak taw serasi x..so nasihat kaknis..kalau ade kawan ka sedara yg bfeed tu..take the opportunity utk pinjam pump depa..test rasa dulu mcm mana mende ni berfungsi..

Kalau xde jemput la ke fabulous mom ka kedai2 baby lain utk try..kalau kene cas rm10 ke rm20 bayar je..sbb upah depa nak sterile pump tu..Jgn berkira..pastu u olz tye la macam2 soalan kalau kene cas mahai..kat kawan pon..belanje la makan kan..Jgn le habis madu sepah dibuang..

 Hoho baru intro..

1.Ekceli Pam ni ade 2 jenis
Manual ngn letrik
Letrik plak ade single pump n double pump
Yang single pump tu plak ade yg stay single n ade juga yg boleh upgrade jadi double
Tetibe jadi berjenis2 plak
Sile test utk mengetahui kepreferan masing2..
Mak kalau Org malas opss tak nak study ka test ka Mak kasi suggest Pam autumnz passion je..tgok budget..
Sbb Pam autumnz ni untung..beli yg letrik otomatik dpt Pam manual sekali..harga pon terbaik..OK cukup no 1..

2.kenal pasti ciri2 yg u olz suka
-nak ringan ke berat? Besar ke kecik?
-nak heavy duty ka lite duty ja (now da biase juga mak2 beli lebih Dari 1 pump..yg kecik n ringan guna mase kat opis..kat rumah yg beso sikit ke.depends lah)
-nak yang ade built in battery ka x kisah..Kalo built in ni boleh cas mcm henset..xde plug pon boleh on..down side yg Mak nampak is kene selalu servis lah..kalo x cepat rosak..tapi Pam zaman sekarang boleh cucuk kat power bank je..gittew..
-ade yg soft touch button..ade yg berpunat..tapi yg dial2 xde lah..
-ade yg ade screen so boleh tgok berapa lama da Pam..ade yg ade memory previous pumping session..
Tu baru kat moto Pam
-ciri2 sedutan selalunye soft or strong suction..sbb tu Kene try..sbb mcm level sakit ade yg tahan ade yg takur
-ciri2 corong mcm ade silicon massager ke..nak corong besar ke kecik..tapi kalau dah awai2 plan nk Pakai Freemie..hihi..
Abaikan ciri2 corong anda sbb once da gune freemie ade yg x Pakai terus corong tu..up to u mama..

3.warranty selalu mmg dpt setahun warranty Dari supplier utk moto pump..parts maybe 6m or 1 m..depends..boleh baca manual..
Warranty start Dari 1st day beli atau ikut tarikh lahir baby kalau da beli awai2..ramai yg takut nk beli pam awal..takut kat warranty..tapi utk kes pam ni special..warranty ikut tarikh baby u lahir kalau u beli awal..

4.spare part..beli pump yg senang nak dpt spare part nye

5.tgok budget bukan ikut orang atau kejar brand..cerita pasal brand ni next post lah..
Cukup kot dulu ciri2 pump tu..kot sapa nak tambah boleh komen kat bawah..tq

kalau nk join groupbuy ke..nk pre order pam ke..boleh waap +60126914378..atau jemput ke fb 

wit loves from ur nurse @n!$

Monday, March 23, 2015

special thanks to my beloved customer

assalamualaikum u olz n salam sejahtera for non muslim
rasenye mcm blog ni xde follower so
memang mak pakai bedai jela nk tulis ape ye..hehe

kali ni..ketika ini (menaip sambil dikacau anak) mak nk share
tentang kasteme mak yg hebat2..mak ni sekarang da tuka profesyen,,
dulu misi kat ward bebudak n ibu bersalin..lepas preggy kebetulan kontrak dah habis..
mak resign n berpindah duduk bawah ketiak hubby..

pastu lepas deliver mak is sooo passionate pasal breastfeeding..
pasal babywearing..pasal natural remedies..pasal eczema (anak ok..mak die yg teruk)..
ok bab lain tu nanti kite cerita okeh..

so disebab kan mak is passionate pasal breastfeeding ni..
mak pon start la bisnes kecil2 juai2 storage bottles n barang2 bfeed ni..
alhamdulillah now da mampu nk beli n juai pam pulak..
latest is freemie lah..

freemie ni gadget utk mengepam..sambungkan ke pam letrik kita..selit freemie celah bra..then start pumping..xpayah nk dok diam2 smbil mengepam..boleh buat aktiviti2 ringan sambil mengepam..
so bende ni is a new style untuk handsfree lah..

lenkali mak cerita lagi okeh..nak belanje pic my beloved customer ber FREEMIE..



hihi ni beberapa gambar mak2 hebat yg tengah mengepam menggunakan FREEMIE yang di sambung kepada pam letrik mereka..baru separuh action pc yang mak share..dah ade next post kang mak link kat post ni okeh..

nak cerita secara details pasal freemie ni n nk cerita lagi pasal kasteme2 mak yg terchenta..
see u in next post ya..

buhbye


wit loves from ur nurse @n!$

Wednesday, March 4, 2015

SPECTRA 9

harghhhhhh at last!!!!
breastpump yang menjad igauan mak2 dah smpai Malaysia
sebelum ni da smpai juga tapi seludup2 
harga murah lah tapi xdak warranty
tapi sikarangg suda ade yang sudi kasi warranty





sapa maw order with super duper spcial price
carik kami okeh!
kita buat group buy satu group 10 mama je perlu
ni no telepon boleh waap utk join group
+60126914379
thank you

p/s :my adek da pakai..combine sekali dengan freemie...die kate sgt2 best!
wit loves from ur nurse @n!$

Monday, February 16, 2015

SAYA JUAL FREEMIE TAW

Haritu mase encik asben kekemas kotak kosong bekas Freemie die bising2..



Asben : Sayang barang u Dari US?? Ni ade tulis uline..ni mcm courier kat us..
Me : hah yeke..
Asben : cube google uline..
Me : okeh sambil ketip ketip "uline".. Sayang die Kate Dari us..betul la u cakap..fuyyo..brg I Dari us ka..hahahaha
Asben : u xtaw ka sambil google2 freemie..ni ha tgok ni..
Me : oh pnah tgok page tu..tp x bajet la from US kan..patut la 3 ratus lebih..hahaha..


smbil2 susun2 brg nak g post..smbil kira berapa da yg nak join next groupbuy..

So FREEMIE tu ape Kak nis oit?


Its a collecting cups utk ganti corong b.pump yg besar itu..so utk mummy2 yg perlu freestyle ketika Pam..this is the best choice..selit je celah bra..then pump..
So kalau beli single pump yg power pon da cukup, sbb dgn T connector FREEMIE ni da boleh jadi double pump..jimat n very efficient u know..


Sape yg sesuai Pakai?
1.EP Mon
2.bz mommy yg xde time nak mengepam
3.mummy yg selalu sangkut dlm jem
4.mummy yg xleh Pam dlm cubicle sendiri or balik sendiri..nak g surau ka bilik pump jauh Sgt
5.mummy yg kerja kat opis yg Sgt x bf friendly

Susah x nak pasang?
Based on my experience yg x pnah pon gune Pam..tgok manual..tgok utube..bace bismillah..voila..berjaya je ngaja my customer yg COD haritu..
eip bukan nak eksyen..nk kasitaw senang je..xpe kalau nak troubleshoot I have my fb group utk my beloved Kasteme lepak2 chitchat..



Hihi..cambest kan bende alah ni..boleh tgok pic kat bawah ni as contoh..kalau minat mai la join group buy..harga asal rm365..my offer is rmXXX(murah sgt xleh bgtaw kat sini) free post lagi..tapi pre order lah.. Amek mase nak dapat brg..utk ready stock I juai rm329 je..ade free gift n freepost..pon murah la kan..compared harga asal..hehe

Last but not least..kalau korang bace ni smpai abes.. Congrates..anda seorang yang bijak pandai serta comei segak..bagus menyahut cabaran iqra "bacalah".. I suke..hihi..OK da meraban..
Should just copy paste in a blog..haha..

***entry ini diambil dari pesbuk sahaja..dan diedit sikit2..hehe..tq for reading ya.kalau minat cecepat waap +60126914378 utk join pre order..ETA hujung bulan ni atau awai bulan depan..tq

wit loves from ur nurse @n!$

Sunday, February 15, 2015

SELAMAT TAHUN BARU 2015






hihihii dah tengah bulan February da..melampau x i punye "procrastination" level..
terbaik kannn..hihihi..
kali ni xyah lank buat come back entry bagai..gedikss..huhu
owh tahun ni kaknis masuk 30 u olzzzz..pengsan..ok bye..

p/s ; thanks sooo much to my beloved customer..kesian die tgok i x update blog smpai ragu2 nk soppink ngn akaqq..nehi nehi nehi..akaqq peniaga online yang jujur taw..akak ektip kat pesbuk ja..IG pon gagap2 lagi..hehe..
mai la lawat page Adelia Babyboom..admin pon nama Adelia Babyboom..hihi..


wit loves from ur nurse @n!$
Related Posts with Thumbnails